بهگزارش خبرنگار میراثآریا، علیاصغر مونسان رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در حاشیه بازدید از موزه بانک سپه در جمع خبرنگاران گفت: «موزه بانک سپه یکی از زیباترین موزههای کشور است که در بنای بسیار ارزشمندی واقع شده است. حدود 20هزار سکه در این مجموعه نگهداری میشود که تاریخ کشور را بهخوبی به نمایش میگذارد و باید بیشتر از اینها از ظرفیتهای این موزه بهره برد.»
او در پاسخ به سئوال خبرنگاری درخصوص تغییرات نرخ ارز و تأثیرات آن بر حوزه گردشگری افزود: «در دولت دوازدهم مدلی برای کنترل بازار ارز تهیه شده اما چون این مدل در ابتدای راه است هنوز ممکن است با ایراداتی همراه باشد. هفته گذشته وضعیت گردشگران ورودی و خروجی را پس از تغییرات نرخ ارز در هیئت دولت تشریح کردم و قرار شد ملاقاتی با رئیس کل بانک مرکزی ایران در این خصوص داشته باشیم.»
معاون رئیسجمهوری با بیان اینکه تأمین ارز یکی از دغدغههای مهم گردشگران است اضافه کرد: «قرار شد محمد محبخدایی معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی در هفته آینده ملاقاتی با معاون ارزی بانک مرکزی در خصوص تأمین ارز گردشگران داشته باشد.»
او در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در خصوص زیرساختهای گردشگری در کشور گفت: «موضوع زیرساختهای گردشگری و توسعه آن موضوع بسیار مهمی است. هرچقدر بتوانیم زیرساختهای گردشگری را توسعه دهیم بیشتر میتوانیم موجبات رونق گردشگری را فراهم آوریم.»
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تأکید کرد: «رابطه مستقیمی میان گردشگران ورودی و خروجی قائل نیستیم، تلاش برای افزایش گردشگران ورودی به کشور به این معنا نیست که باید برای گردشگران خروجی محدودیت ایجاد کرد. برای رونق گردشگری داخلی نیز نباید برای خروج مردم از کشور مانع ایجاد کرد. کشور ما دارای ظرفیتهای بینظیر و بیشماری است و این نیاز وجود ندارد که برای خروج مردم از کشور محدودیت ایجاد کنیم، بلکه باید ظرفیتهای کشور را به مردم بشناسانیم.»
در تلاش برای تصویب تعطیلات زمستانی هستیم
او با اشاره به اینکه در تمام دنیا مردم ابدا با ظرفیتها و جاذبههای کشور خود آشنا میشوند ادامه داد: «از طریق معرفی و تبلیغات میتوان مردم را با این ظرفیتها آشنا کرد. خوشبختانه در نوروز 97 مردم توانستند از طریق سایت ”ویزیت ایران“ با بسیاری از جاذبههای کشور آشنا شوند و در مدت 20 روز شاهد حجم بالایی از سفرهای داخلی باشیم.»
مونسان با اشاره به اینکه معاونت گردشگری سازمان میراثفرهنگی برنامهریزی برای تعطیلات تابستانی را آغاز کرده است گفت: «همچنین به دنبال این هستیم که تعطیلات زمستانی را در هیئت دولت به تصویب برسانیم.»
او درباره پروژههای گردشگری در سطح کشور گفت: «در حال حاضر حدود 1700 پروژه در حوزه زیرساختهای گردشگری در کشور در حال اجراست و تا پایان دولت دوازدهم 1250 به بهرهبرداری خواهد رسید. از این میزان 550 پروژه در حوزه اتاق و هتل است که با افتتاح این 550 پروژه 76هزار تخت به ظرفیت اقامتی کشور افزوده خواهد شد.»
معاون رئیسجمهوری در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در مورد آمار گردشگران ورودی به کشور اعلام کرد: «در سال 96 شاهد رشد 8درصدی گردشگران ورودی به کشور بودیم.»
اضافه شدن صنایعدستی به حراجها برای حمایت از کالای ایرانی
او همچنین در این بازدید با اشاره به استقبال خوب از حراج تابلوهای نقاشی که با همکاری بانک پاسارگاد پا گرفته است گفت: «در تلاش هستیم تا بتوانیم پای صنایعدستی را نیز به این حراجها باز کنیم و امیدواریم بتوانیم حمایت بانک سپه را جذب کنیم. این امر علاوه بر ایجاد اشتغال به تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی نیز کمک بسیار زیادی میکند.»
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ضمن اشاره به اینکه این موزه تاریخ ایران را روایت میکند به مسئولان و مدیران این موزه پیشنهاد کرد تا با تبلیغات بیشتر و کمک گرفتن از ظرفیتهای سایر موزهها نظیر موزه ملی ایران این موزه را هرچه بهتر معرفی کنند تا بتوانند شاهد حضور گردشگران بیشتر در این موزه باشند.
محمدکاظم چقازردی مدیرعامل بانک سپه نیز در حاشیه بازدید رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری از موزه این بانک با اشاره به قدمت بانک سپه و عملکرد مطلوب در شاخصهای عملکردی به تلاش مجموعه بانک برای گرآوری آثار تاریخی در حوزه بانکداری بهویژه سکه در سالهای گذشته تصریح کرد: «بانک سپه بهعنوان نخستین بانک ایرانی گردآوری و در معرض نمایش گذاشتن آثار حوزه بانکداری را از رسالتهای خود میداند و به همین دلیل مجموعه بانک سپه در سال 1393 موزه بانک سپه را با استاندار راهاندازی کرد.»
او با اشاره به تلاش دوساله خود برای راهاندازی موزه بانک سپه خاطرنشان کرد: «آثار موجود در این موزه بهویژه سکههای تاریخی از یک سو روایتکننده برخی از اطلاعات مهم تاریخی و شرایط اقتصادی و ازسویی جزو داراییهای ارزشمند بانک است.»
مدیرعامل بانک سپه از همه هموطنان بهویژه علاقهمندان برای بازدید از موزه بانک سپه دعوت کرد و گفت: «مجموعه آثار موجود در موزه این بانک تا قبل از راهاندازی موزه بانک سپه عمدتاً در صندوقها نگهداری میشد.»
محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی، محمد محبخدایی معاون گردشگری، محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزهها و اموال منقول فرهنگیتاریخی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز در این بازدید معاون رئیسجمهوری را همراهی کردند.
موزه سکه بانک سپه، یکی از غنیترین و ارزشمندترین موزههای سکه در سطح خاورمیانه است که در سال 1342 بهدست تیمسار آقاولی مدیرعامل وقت بانک سپه تأسیس شد. این موزه در سال 1393 به ساختمان کنونی واقع در میدان امام خمینی(ره) منتقل و در سال 1395 برای بازدید عموم مردم آماده شد.
مجموعه موزه سکه بانک سپه، شامل 20هزار سکه است که از این تعداد 1925 سکه در معرض دید عموم قرار گرفته و به لحاظ دربرگیری سکههای نادر و شاخص در زمره جامعترین موزههای کشور است.
انتهای پیام/